Nieuws - Testfase voor nieuwe stablecoin van Curve geactiveerd

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Testfase voor nieuwe stablecoin van Curve geactiveerd

Testfase voor nieuwe stablecoin van Curve geactiveerd

De gedecentraliseerde cryptobeurs Curve Finance ontwikkelt een eigen stablecoin. De eerste tests worden uitgevoerd op het Sepolia-netwerk.

De ontwikkelaars van decentrale exchange Curve Finance hebben vandaag smart contracts voor de decentrale stablecoin crvUSD geïmplementeerd op het Sepolia testnetwerk. De stablecoin (crvUSD), die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, heeft een soortgelijk ontwerp als de marktleider DAI van MakerDAO. Naar verluidt wordt hij overgekocht door crypto-activa.

Voordat de gedecentraliseerde stablecoin op het mainnet van Ethereum wordt gelanceerd, zal hij echter verschillende simulaties doorlopen in verschillende testnetwerken. Ontwikkelaars kunnen zo bugs in de code repareren.

Sepolia is een van de twee belangrijkste testnetwerken van Ethereum. Volgens een Github entry is de code daar specifiek geïmplementeerd om "de verificatie van de token met de Ethereum block explorer Etherscan" te testen.

Curve werd gevormd in 2020 en is een gedecentraliseerde exchange gespecialiseerd in de uitwisseling van stablecoins en getoken bitcoin op Ethereum. Ontdek in dit artikel hoe gedecentraliseerde stablecoins werken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven