Nieuws - Generale test voor Ethereum's "Shapella" upgrade succesvol uitgevoerd

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Generale test voor Ethereum's "Shapella" upgrade succesvol uitgevoerd

Generale test voor Ethereum's "Shapella" upgrade, succesvol uitgevoerd

Ethereums Shapella-upgrade is met succes geactiveerd op het Goerli testnetwerk. De lancering op het mainnet staat gepland voor volgende maand.

Ethereum heeft met succes de Shapella-upgrade uitgevoerd op het Goerli testnetwerk. Hiermee hebben de ontwikkelaars de laatste grote test voor de daadwerkelijke lancering afgerond. Met de Shapella update kunnen investeerders hun Ethereum staking inleg weer vrij krijgen. Sinds de overstap naar proof-of-stake zijn alle beloningen op het netwerk vergrendeld.

17 miljoen Ether geblokkeerd

Met staking kunnen investeerders cryptocurrencies storten om het netwerk te beveiligen. In ruil daarvoor ontvangen ze een rendement. Momenteel zijn ongeveer 17 miljoen Ether geblokkeerd. De naam Shapella is een combinatie van de twee upgrade termen "Shanghai" en "Capella". De ontwikkelaars hebben de term "Shanghai Upgrade" vervangen.

Het Ethereum-protocol bestaat uit twee lagen, de "Uitvoeringslaag" en de "Consensuslaag". Shanghai en Capella verwijzen elk naar één van de lagen. De uitvoeringslaag is waar alle smart contracts en protocolregels zich bevinden, terwijl de consensuslaag ervoor moet zorgen dat alle validators in het netwerk de regels volgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven