Nieuws - Tesla houdt vast aan zijn Bitcoin, aandelen zakken naar beneden.

Door Ted Maas

Tesla houdt vast aan zijn Bitcoin, aandelen zakken naar beneden.

Bitcoin (BTC)
Investeren
Wallets en Whales

De elektrische autofabrikant Tesla blijft trouw aan haar Bitcoin-holdings, maar stelt teleur met nogal magere kwartaalcijfers. Dat blijkt uit het laatste kwartaalrapport van het bedrijf.

Volgens het rapport blijft de balans van de fabrikant van elektrische auto's 184 miljoen dollar aan BTC noteren. In februari 2021 betaalde het bedrijf van Elon Musk 1,5 miljard dollar aan cryptocurrency en accepteerde het ook kortstondig Bitcoin als betaalmiddel.

Halverwege 2022 zette de autofabrikant 75 procent van zijn bezit om in cash om productieproblemen in Azië op te vangen. Dit werd gevolgd door een nieuwe verkoop in het vierde kwartaal van 2022, van 218 miljoen dollar naar nu 184 miljoen dollar in Bitcoin.

Over het algemeen voldeed het kwartaalrapport van Tesla niet aan de verwachtingen van analisten. Weliswaar wist het bedrijf zijn omzet met bijna 9 procent te verhogen van 21,45 naar 23,35 miljard dollar. Echter was vooraf een omzet van 24,1 miljard voorspeld. Hierdoor kelderde het aandeel Tesla met bijna 13 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven