Nieuws - Terra-oprichter aangeklaagd voor 57 miljoen dollar

Door Ted Maas

Terra-oprichter aangeklaagd voor 57 miljoen dollar

Terra Luna Classic (LUNC)
Terra Luna (LUNA)
Stablecoin
Scams, criminaliteit en fraude
Terra-oprichter aangeklaagd voor 57 miljoen dollar

Do Kwon, de oprichter van het mislukte blockchainproject Terra (LUNA), wordt volgens de Wall Street Journal aangeklaagd door 350 investeerders in Singapore. De ‘class action lawsuit’ gaat over totaalbedrag van 57 miljoen dollar.

De aanklagers beschuldigen Do Kwon van "frauduleuze weergave van zaken" van de stablecoin UST die aan Terra is gekoppeld. Ze eisen daarom het geïnvesteerde geld terug, met daar bovenop nog een schadevergoeding.

In mei implodeerde de LUNA token met de daaraan gekoppelde UST stablecoin in een death-spiral. Dit kostte beleggers wereldwijd miljarden US dollars. Sommigen zagen het op Terra gebaseerde leenplatform "Anchor Protocol" als een Ponzis scheme dat zou leiden tot de ineenstorting van het ecosysteem.

Interpol is ook op zoek naar de baas van het Terra-project op verdenking van frauduleuze praktijken die tot de ondergang van de stabelcoin hebben geleid. Autoriteiten in Kwon's thuisland Zuid-Korea zijn ook op zoek naar de oprichter van Terra. Er was veel onduidelijkheid rondom Kwon’s verblijfplaats de afgelopen maanden. Hij beweert zelf geen voortvluchtige te zijn. Vorige week zou hij zelfs gezien zijn in een nachtclub in Lissabon - maar de foto's bleken al snel achterhaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven