Nieuws - Telegram werkt aan een crypto-swap functie

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Telegram werkt aan een crypto-swap functie

Crypto-acceptatie
Exchanges
Telegram, werkt aan crypto-swap functie

Vanwege de toegenomen centralisatie in de cryptospace wil Telegram een eigen gedecentraliseerde crypto handelsbeurs ontwikkelen en zet daarmee de koers uit voor de toekomst.

700 miljoen mensen gebruiken Telegram wereldwijd. Dit betekent dat het WhatsApp-alternatief in zes jaar tijd een grote gebruikersgroei van ongeveer 1.400 procent heeft doorgemaakt. Deze stijging is voor een deel te wijten aan de enorme aanpassing van cryptocurrencies in de afgelopen jaren. Ondertussen genieten steeds meer cryptoliefhebbers van de gedecentraliseerde bedrijfsstructuur van de instant Messenger-dienst. Telegram speelt in op deze trend: Terwijl zijn eigen blockchain marketplace al goed loopt, werkt het aan een gedecentraliseerde swap- en wallet oplossing.

Gedecentraliseerde uitwisseling en wallet product

Telegram CEO Pavel Durov en zijn boosheid over FTX: "De blockchainindustrie werd gebouwd op de belofte van decentralisatie, maar kwam uiteindelijk in handen van enkelen die de macht ervan begonnen te misbruiken." Op zijn officiële kanaal maakte de 38-jarige de balans op. Hij riep ontwikkelaars - waaronder hijzelf - op om onderzoek te doen naar "snelle en gebruiksvriendelijke gedecentraliseerde toepassingen voor de massa".

De volgende stap van Telegram is het bouwen van gedecentraliseerde tools. Een eerste voorstel zijn zogenaamde "non-custodial wallets" en "gedecentraliseerde uitwisselingen, voor miljoenen mensen". Op die manier moeten de fouten van "overmatige centralisatie worden hersteld", zo luidt het verder. Durov heeft nog geen concreet concept gepresenteerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven