Nieuws - Telegram werkt aan crypto-exchange

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Telegram werkt aan crypto-exchange

Telegram crypto

Tegenover de toenemende centralisatie in de cryptoruimte wil Telegram zijn eigen gedecentraliseerde crypto-handelsplatform ontwikkelen en zo de koers uitzetten voor de toekomst. 

Wereldwijd gebruiken 700 miljoen mensen Telegram. Het WhatsApp-alternatief heeft daarmee in zes jaar tijd een exponentiële gebruikersgroei van ongeveer 1.400 procent geboekt. Deze toename is - ten minste gedeeltelijk - te wijten aan de explosieve verspreiding van cryptocurrencies in de afgelopen jaren. Ondertussen genieten steeds meer cryptoliefhebbers van de gedecentraliseerde bedrijfsstructuur van de instant Messenger-dienst. Telegram speelt in op deze aandacht: terwijl zijn interne blockchainmarktplaats al gelanceerd is, werkt het bedrijf aan een gedecentraliseerde swap- en walletoplossing. 

Gedecentraliseerde swap en wallet product 

Pavel Durov, CEO van Telegram, is woedend op FTX: "De blockchain-marktplaats werd gebouwd op de belofte van decentralisatie, maar kwam in handen van enkelen die hun macht begonnen te misbruiken." De CEO roept zijn ontwikkelaars op om onderzoek te doen naar "snelle en gebruiksvriendelijke gedecentraliseerde toepassingen voor de massa". 

De volgende stap van Telegram is het ontwikkelen van gedecentraliseerde tools. Een eerste voorstel zijn zogenaamde "non-custodial wallets". Op die manier moeten de fouten van "overcentralisatie worden gecorrigeerd", aldus het verslag. Durov heeft nog geen concreet concept gepresenteerd. 

Telegram: een cryptoplatform? 

Een interne cryptocurrency, een bloeiende crypto-marktplaats en de mogelijkheid om Bitcoin en co direct in de messenger app te verhandelen. Kortom, het Telegram ecosysteem is een paradijs voor veel cryptobeleggers. 

Tot nu toe lijkt dit concept te werken: Volgens Durov werden op de marktplaats Fragment binnen een maand Telegram-gebruikersnamen ter waarde van 50 miljoen dollar verkocht. @Doge, bijvoorbeeld, werd verhandeld voor 500.000 dollar. Het valt nog te bezien hoe ver de berichtenapp en oprichter Durov zich in de cryptoruimte zullen wagen. Het lijkt echter onvermijdelijk dat Telegram in de toekomst nog meer gebruikers kan verwachten. 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven