Nieuws - Telefonica sluit zich aan bij Helium

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Telefonica sluit zich aan bij Helium

Crypto-acceptatie
Telefonica sluit zich aan bij Helium

Na Telekom nu ook Telefonica. Nova Labs haalt de volgende telecomgigant binnen voor zijn eigen Helium-netwerk.

Nova Labs, de ontwikkelstudio achter Helium, heeft nog een belangrijke partner binnengehaald voor de stabiliteit van zijn eigen mobiele netwerk: Telefonica.

Nova Labs kondigde de samenwerking woensdag aan in een blogpost.

Het gaat specifiek om de levering van zogenaamde "Helium Mobile Hotspots". Deze ondersteunen het crypto-aangedreven 5G-netwerk van Helium, waarnaar Telefonica nu dataverkeer kan overbrengen.

Klanten van Telefonica kunnen verbinding maken met de hotspots via hun simkaart. Ook het authenticatieproces verloopt via deze kaart.

Het proefproject is momenteel beperkt tot Mexico, specifiek de metropolen Mexico-Stad en Oaxaca. Het is op dit moment onduidelijk of het wordt uitgebreid naar Europa.

Na de aankondiging steeg de inheemse coin HNT met 14 procent. Huidige prijs: $6,95 dollar.

Eind december ging Helium een samenwerking aan met T-Mobile USA. Daar kregen klanten een voordelig mobiel telefooncontract aangeboden dat ook het Helium-netwerk op bepaalde plaatsen omvatte.

Met Telefonica heeft Nova Labs de volgende grote vis binnengehaald. Volgens het bedrijf heeft de telecomgroep wereldwijd meer dan 360 miljoen klanten. In Duitsland is O₂ een van de bedrijven van de groep.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven