Nieuws - SWIFT-killer? Deutsche Bank werkt aan blockchain-integratie

Door Ted Maas

SWIFT-killer? Deutsche Bank werkt aan blockchain-integratie

Crypto-acceptatie
Wereldeconomie
SWIFT-killer? Deutsche Bank werkt aan blockchain-integratie

Deutsche Bank werkt aan een netwerk gebaseerd digitale identiteit en dat blockchainnetwerken met elkaar verbindt. Zal deze integratie een bedreiging voor het SWIFT netwerk zorgen?

Deutsche Bank en Standard Chartered Ventures testen een systeem waarmee blockchain-gebaseerde transacties, stablecoins en CBDC's (Central Bank Digital Currencies) met elkaar kunnen communiceren. Deutsche Bank heeft dit bevestigd.

Volgens het rapport onderzoeken de twee banken cryptotransacties in het zogenaamde Universal Digital Payments Network (UDPN). Een eerste transactie was al succesvol, maar tot nu toe "in een pure testomgeving", zoals Deutsche Bank uitlegt. UDPN is een geautoriseerd blockchain-systeem met validatie-nodes, beheerd door banken, financiële instellingen en adviesbureaus - vergelijkbaar met het SWIFT-netwerk (het wereldwijde betaalnetwerk).

Het netwerk fungeert als brug tussen verschillende blockchains en maakt gebruik van gedecentraliseerde digitale identiteitsstandaarden (DID's). Deze combinatie maakt een bankvriendelijke en gereguleerde omgeving mogelijk en roept de vraag op of SWIFT-transacties die parallel lopen nodig zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven