Nieuws - SWIFT gaat werken aan cryptofuncties

Door Luc Vesters

SWIFT gaat werken aan cryptofuncties

Crypto-acceptatie
Blockchain/Technologie
SWIFT cryptotoepassingen

Het SWIFT-systeem is van plan om het komende jaar cryptotoepassingen te implementeren. Dit blijkt uit een gerelateerd rapport.

Cryptofuncties

Volgens het rapport zullen de "zogenaamde security messages van het systeem verbeterd worden om ze geschikt te maken om cryptocurrencies te identificeren". Daarnaast zegt het rapport dat het van plan is nieuwe token-gerelateerde functionaliteit toe te voegen en wallet blockchain adresidentificatie te implementeren. Volgens SWIFT zal het bewaren van digitale activa ook mogelijk zijn via een "normale effectenrekening".

De Securities Market Practice Group (SMPG) werkt aan de implementatie van de nieuwe functies. Hoe de vernieuwingen zullen worden geïmplementeerd en of ook particulieren hiervan zullen profiteren, valt nog te bezien. Het is de bedoeling dat de cryptofuncties samen met andere upgrades op 19 november 2023 worden geactiveerd. Het financiële communicatiesysteem startte in oktober al een projectfase om blockchaintechnologie te gebruiken.

SWIFT

SWIFT is een netwerk voor het uitwisselen van elektronische informatie tussen banken. Blockchain daarentegen staat voor een netwerk zonder tussenpersonen. Rusland probeert bijvoorbeeld zijn uitsluiting van het SWIFT-systeem te compenseren met behulp van cryptobetalingen en plant een nationale cryptobeurs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven