Nieuws - Strike verhuist hoofdkantoor naar El Salvador

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Strike verhuist hoofdkantoor naar El Salvador

Crypto-acceptatie
Wet en regelgeving
Exchanges
Strike verhuist hoofdkantoor naar El Salvador

Vanwege belemmerende regelgeving verlaat de aanbieder van cryptobetalingsdiensten, Strike, de VS. El Salvador verwelkomt Strike met open armen.

Betalingsprovider Strike breidt zijn diensten uit naar 65 landen en verhuist tegelijkertijd zijn hoofdkantoor naar El Salvador. De reden voor de verhuizing is volgens CEO Jack Mallers het groeiende anti-crypto regelgevingssentiment in de Verenigde Staten.

Terwijl de regelgeving Strike ervan weerhoudt de dienst in de VS te exploiteren, biedt El Salvador cryptovriendelijke regelgeving om technologische innovatie in de regio aan te trekken, zei hij.

Mallers zei dat de uitbreiding bedoeld is om de "duistere wereld van cryptobeurzen en verborgen, ongeregistreerde licentieregelingen" tegen te gaan. Naast Strike is crypto-uitwisseling Bitfinex een van de eerste bedrijven die een exploitatievergunning heeft gekregen in El Salvador.

Met de integratie van online winkeldienst Shopify in april 2022 zet Strike het Lightning-netwerk op weg naar massale adoptie. In 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven