Nieuws - Stijging Bitcoin niet gegarandeerd volgens Grayscale

Door Luc Vesters

Stijging Bitcoin niet gegarandeerd volgens Grayscale

Grayscale bitcoin koers onzeker

Volgens Grayscale staan Bitcoin-miners voor een "gespannen situatie" als de prijs niet blijft stijgen. Ordinal zijn het baken van hoop.

Naar verwachting wordt de block reward van Bitcoin op 15 april gehalveerd. Miners zullen dan nog maar 3,125 BTC per block ontvangen - transactiekosten niet meegerekend.

Analisten verwachten een stresstest voor de miningindustrie. Volgens CoinShares zouden slechts vijf van de 14 geanalyseerde bedrijven winstgevend blijven als de BTC prijs niet stijgt.

In een analyse waarschuwt Bitcoin ETF-aanbieder Grayscale dat een prijsstijging na de halvering niet gegarandeerd is. Dit zou miners in een "gespannen situatie" kunnen brengen, legt Grayscale uit.

Toch is er hoop dankzij de transactiekosten. Door de Ordinals zijn deze het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen. Sommige miners hebben al meer verdiend aan de vergoedingen dan de eigenlijke block reward van 6,25 BTC per block.

Als deze trend zich voortzet - Ordinals zijn momenteel goed voor ongeveer 20 procent van de totale inkomsten van miners - ziet Grayscale op de lange termijn geen problemen voor de industrie.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op USD 47.910, een prijsstijging van bijna 12 procent in de afgelopen zeven dagen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven