Nieuws - Stichting Sui bevestigt diefstal "sealed" tokens

Door Luc Vesters

Stichting Sui bevestigt diefstal "sealed" tokens

Scams, criminaliteit en fraude
Stichting Sui bevestigt diefstal "sealed" tokens

De Sui Foundation heeft de illegale transacties van vergrendelde tokens in een tweet bevestigd. Hierin staat dat de derde partij MovEx verantwoordelijk is voor de transacties waar de community vorige maand over klaagde. Destijds werd de Sui Foundation beschuldigd van het in het geheim verkopen van tokens die eigenlijk onder een contract stonden.

De transacties werden echter niet uitgevoerd met de "toestemming" noch "met de kennis" van de Sui Foundation, volgens officiële bronnen. Vanwege de "contractbreuk" heeft het team de verdere samenwerking met MovEx "beëindigd". Het team heeft echter de tokens overgedragen aan een overeenkomstige custodial service provider, die zich moet houden aan het oorspronkelijke uitgifteplan. De Sui Foundation publiceerde dit pas na de beschuldigingen van de community.

De tokenomics van Sui worden in de cryptosector als controversieel beschouwd. Naast een gebrek aan transparantie wordt het nieuwe Layer 1-project er ook van beschuldigd dat het vroege risicokapitalisten bevoordeelt door middel van distributie - ten koste van particuliere beleggers. Sinds de lancering van het mainnet is het SUI-token met 70 procent gedaald, volgens gegevens van Coingecko.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven