Nieuws - Steeds meer partners keren Silvergate de rug toe

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Steeds meer partners keren Silvergate de rug toe

VS
Steeds meer partners keren Silvergate de rug toe

Silvergate blijft in financiële problemen komen. Een enorme inzinking van de aandelenkoers blijft de negatieve spiraal aanjagen.

Nadat de koers van Silvergate met meer dan 40 procent kelderde, nemen steeds meer spelers uit de cryptosector afstand van de bank. Het crypto serviate platform Ledger X en het handelsplatform Coinbase hebben het betalingsverkeer met het bedrijf stopgezet.

De cryptobeurs Crypto.com schortte Amerikaanse dollaroverboekingen via Silvergate onherroepelijk op. Een aantal andere grote spelers volgde dit voorbeeld. Circle, Paxos, Galaxy, Gemini, Bitstamp en CBOE stopten ook met zaken doen met de bank.

Silvergate is een van de belangrijkste bankpartners voor de cryptosector. Het bedrijf heeft het financieel moeilijk sinds de ineenstorting van FTX. Een late indiening van zijn jaarverslag had investeerders en aangeslotenen gealarmeerd.

De bank rapporteerde ook een nettoverlies van 1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2022. Volgens Bloomberg staat Silvergate op het punt te worden aangeklaagd door de Amerikaanse justitie. De reden is volgens het bedrijf zijn betrokkenheid bij de FTX- en Alameda Research-fraudes.

Mircostrategy CEO Michael Saylor komt daarentegen ter verdediging van Silvergate. "We zullen zaken blijven doen met Silvergate," zei hij tegen CNBC. Bedrijven als FTX, Alameda, Voyager en Blockfi gingen ten onder omdat ze "onjuist gestructureerd" waren, zei hij. "Maar Silvergate was in feite een verantwoordelijke bank," zei Saylor.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven