Nieuws - Stablecoin van Paypal ondervind een langzame start

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Stablecoin van Paypal ondervind een langzame start

Stablecoin
stablecoin from Paypal, experiences a slow start

De lancering van een stablecoin door Paypal zorgde in augustus voor opschudding in de cryptosector. Maar de interesse in PYUSD is tot nu toe beperkt.

Het feit dat 's werelds grootste betaaldienst zijn eigen stablecoin lanceerde, werd door velen in de crypto-industrie als een mijlpaal beschouwd. Maar volgens een eerste transparantierapport is PayPal's stablecoin PYUSD tot nu toe slechts beperkt gebruikt. Volgens het rapport bedraagt de marktkapitalisatie van de coin 44 miljoen US-dollar. Ter vergelijking: marktleider Tether heeft een marktkapitalisatie van maar liefst 83 miljard US-dollar.

PYUSD wordt voor grootste deel gedekt door staatsobligaties

PYUSD wordt uitgegeven door de stablecoin-uitgever Paxos Trust. Volgens het bedrijf wordt de stablecoin gedekt door activa ter waarde van 45,3 miljoen US-dollar. Het grootste deel hiervan (US$43.8 miljoen) zit in Amerikaanse staatsobligaties. 1,5 miljoen dollar wordt gedekt door deposito's in contanten. Volgens gegevens van CoinMarketCap boekte PYUSD de afgelopen 24 uur een handelsvolume van slechts US$2,9 miljoen.

Afgezien van het feit dat PYUSD alleen toegankelijk is voor Amerikaanse klanten en pas een maand verhandelbaar is, is de lage vraag tot nu toe waarschijnlijk ook te wijten aan de over het algemeen moeilijke situatie op de cryptomarkt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven