Nieuws - Stablecoin USDC gelanceerd op Arbitrum-netwerk

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Stablecoin USDC gelanceerd op Arbitrum-netwerk

Stablecoin USDC gelanceerd op Arbitrum-netwerk

Circle's stablecoin USDC draait op een ander netwerk met Arbitrum. De tokens kunnen nationaal of "hybride" worden uitgegeven.

De stablecoin (USDC) van Circle draait nu op het Arbitrum-netwerk. Circle kondigde dit aan in een persbericht op 8 juni.

"We zijn verheugd om aan te kondigen dat USDC nu beschikbaar is op Arbitrum en toegankelijk is voor ontwikkelaars en hun gebruikers," aldus het persbericht.

De introductie van de stablecoin op het Arbitrum-netwerk is bedoeld om ontwikkelaars, bedrijven en gebruikers "toegang te geven tot Arbitrum USDC en de voordelen van snellere afwikkelingstijden en lagere kosten".

Native USDC worden officieel uitgegeven door Circle "en kunnen altijd 1:1 worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars", legt het bedrijf uit. In het geval van Arbitrum is er ook een "overbrugde" vorm van USDC, bekend als USDC.e, die kan worden overgezet (gehybridiseerd) vanuit Ethereum.

"Arbitrum zal samenwerken met apps uit het ecosysteem om na verloop van tijd een soepele overgang van liquiditeit van bridged USDC naar native USDC mogelijk te maken," aldus Circle.

Arbitrum is een laag 2 schalingsoplossing voor Ethereum. Transacties worden hierdoor sneller en goedkoper.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven