Nieuws - Sport1 brengt Web3 naar Duitse TV

Door Luc Vesters

Sport1 brengt Web3 naar Duitse TV

Web 3.0
NFT
Sport1 brengt Web3 naar Duitse TV

De Duitse TV-zender Sport1 heeft een samenwerking aangekondigd met het blockchain-gebaseerde crowd en fanbase management ecosysteem Starzz. Sport1 wil het cryptoproject promoten met een groot bereik op zowel TV als crossmedia. Zoals vermeld in het persbericht van 4 juli, ontwikkelen beide partners ook nieuwe benaderingen in de Web3-sector. Gebruikers van het platform moeten bijvoorbeeld beslissen over de keuze van het shirt van een voetbalclub met exclusieve stemrechten.

Aangezien beide bedrijven zich richten op sport en entertainment, is de samenwerking ideaal voor het ontwikkelen van nieuwe use cases op basis van blockchaintechnologie. Matthias Reichert, CCO en lid van de raad van bestuur van Sport1 GmbH, vertelt aan BTC-ECHO:

Wij zien sport als de ideale vertaler van technische mogelijkheden naar concrete en werkende use cases. Samen met Starzz is het ons doel om toegevoegde waarde en dus acceptatie te genereren onder onze gebruikers. De samenwerking is gebaseerd op drie pijlers: Naast het mediavolume willen we gezamenlijke producten en toepassingsgebieden voor Web3-technologie creëren en strategische partners in een netwerk verenigen.

Sport1 wil het volgende project implementeren voor de start van de Bundesliga - 18 augustus 2023 - het heet "My Greatest Moments". Hierin zullen de grootste hoogtepunten uit de carrière van enkele voetballegendes, zoals Stefan Effenberg, Andreas Brehme of Mario Basler, worden omgezet in digitale verzamelobjecten. "Daarnaast werken we momenteel aan een ander Web3-project over darts", benadrukt Reichert op verzoek.

Sport1 Partner voor Web3: Hoe Starzz werkt

Net als het NFT-project Sorare wil Starzz de relatie tussen zogenaamde " champions " - zoals clubs, atleten of beroemdheden - en hun gemeenschap verbeteren. Dit moet gebeuren via het platform Supporterzz.com, dat "unieke diensten voor de ultieme fanervaring" promoot. De lancering is gepland voor december 2023.

Met behulp van speciale Champion tokens kunnen fans exclusieve stemrechten kopen in polls die door sterren worden gelanceerd. Dit kan variëren van het kiezen van het shirt van een voetbalteam voor het volgende seizoen tot het bepalen van de nummers op het "best of" album van een muzikant, aldus de aankondiging. Daarnaast plant Starzz zijn eigen gebruikstoken (SRZ). Volgens de website is de privéverkoop al afgerond. Het Starzz team zal ongeveer 12 procent van de 3 miljard SRZ tokens behouden.

Verder zijn er al voorlopige contracten met geselecteerde kampioenen, die pas bij de lancering van het platform zullen worden aangekondigd, vertelde Marco Kowalewski, oprichter van Starzz LLC, aan BTC-ECHO. Het doel is 18 champions - het bedrijf ligt momenteel op schema.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven