Nieuws - Solo Bitcoin miner vindt opnieuw 6,25 BTC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Solo Bitcoin miner vindt opnieuw 6,25 BTC

Solo Bitcoin miner vindt opnieuw 6,25 BTC

Het is weer gebeurd: Een solo Bitcoin miner heeft 6,25 BTC gevonden met een waarde van bijna 150.000 euro, ondanks de zeer kleine kansen.

Een solo Bitcoin miner (bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6) heeft opnieuw de roos geraakt: Hij loste afgelopen zaterdag, 19 augustus 2023, blok 803.821 op en verdiende daarmee een beloning van 6,25 BTC, wat op het moment van schrijven gelijk staat aan iets minder dan 150.000 euro.

Een extreem onwaarschijnlijk succes: statistisch gezien wordt solo-Bitcoin mining slechts eens in de zeven jaar met succes bekroond.

Con Kolivas, een beheerder van solo.ckpool.org, speculeert op Twitter dat de Solo Bitcoin miner tien S17-serie Antminers heeft gebruikt om de beloning te verdienen. Samen zouden ze een hashrate hebben van ongeveer één PetaHash per seconde.

Volgens Kolivas is dit de 277e solo Bitcoin miner ooit en de derde dit jaar op solo.ckpool.org.

solo.ckpool.org is een non-profit organisatie die haar leden 98 procent van de BTC die ze delven geeft. In tegenstelling tot de naam is het geen minepool, maar een dienst. Het biedt een thuis aan Bitcoin-miners die hun verouderde apparatuur willen blijven gebruiken en "cryptomining als loterij willen voortzetten", zoals het op de website staat. In juni was een gebruiker erin geslaagd om een Bitcoin Block Reward in de wacht te slepen.

Ondertussen blijft de Bitcoin mining hashrate nieuwe hoogten bereiken: Afgelopen weekend klom hij voor het eerst naar 414 hashes per seconde, maar sindsdien is hij weer gedaald naar ongeveer 400 hashes per seconde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven