Nieuws - Solana's NFT marktaandeel groeit ten opzichte van Ethereum

Door Luc Vesters

Solana's NFT marktaandeel groeit ten opzichte van Ethereum

Solana (SOL)
Ethereum (ETH)
NFT
marktaandeel ethereum en solana

In een nieuw marktrapport geeft Binance aan dat de NFT-sector een "zwaar" kwartaal achter de rug heeft. Dalende handelcijfers en afnemende vraag zorgen ervoor dat de markt voor niet-fungibele tokens haar populariteit verliest. Ethereum verloor aandelen, terwijl Solana een inhaalslag maakte.

NFT's in crisistoestand

Volgens Binance is de verkoop van NFT's in het derde kwartaal met 73 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het handelsvolume en het aantal NFT-kopers zijn drastisch ingestort. En dat terwijl er sinds het einde van het tweede kwartaal een "lichte stijging" onder beleggers waargenomen.

Er zijn meer winstgevende tijden geweest voor handelaren. Volgens Binance daalde de NFT 500 index ongeveer 28 procent in het derde kwartaal, en raakte de NFT prijzen bijna een historisch dieptepunt. Dit is een ontwikkeling die "samenvalt met de algehele verminderde activiteit op dit gebied", aldus Binance.

Toch is er een klein sprankje hoop: "In het hele derde kwartaal was het aantal transacties hoger dan in 2021", het transactievolume trok in september weer aan na de zwakke zomermaanden.

Solana komt dichterbij Ethereum

Momenteel vindt er een spannende ontwikkeling plaats in de NFT wereld. Ethereum, verreweg de grootste distributeur van NFT's, heeft 16 procent marktaandeel ingeleverd ten opzichte van het tweede kwartaal. Terwijl Solana juist 13 procent won op de markt, volgens Binance.

Hoewel Ethereum nog steeds een marktaandeel van 65 procent heeft, "blijft de NFT-verkoop voor Solana versnellen", aldus het rapport. Volgens Binance is de markt van een monopolie "veranderd in een oligopolie". Het op Ethereum gebaseerde handelsplatform OpenSea is nog steeds marktleider, maar met name Magic Eden, een op Solana gebaseerde marktplaats voor NFT's, eist steeds meer marktaandeel voor zich op.

Trends in de NFT-markt

De onevenwichtige markt laat bij sommige NFT's meer sporen na dan bij andere. Vooral bij gaming-gerelateerde NFT's, waarvan het aandeel in het totale volume de afgelopen maanden verder is gedaald. Hetzelfde geldt voor metaverse tokens, waarvoor momenteel nauwelijks kopers zijn. Gemeten naar marktkapitalisatie vormen sociale NFT's, waaronder die van CryptoPunks of de Bored Ape Yacht Club, nog steeds de meerderheid: zo'n 80 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven