Nieuws - Solana plaagt: LFG airdrop om Ethereum gebruikers af te stropen

Door Luc Vesters

Solana plaagt: LFG airdrop om Ethereum gebruikers af te stropen

Solana (SOL)
Ethereum (ETH)
Investeren
Solana plaagt: LFG airdrop om Ethereum gebruikers af te stropen

Koersprestaties en netwerkgroei hebben onlangs het label van Solana als de "Ethereum-killer" benadrukt. Het doel is nu om de kloof met het grootste smart contracts platform verder te verkleinen door gebruikers weg te kapen. Wie zich op tijd aanmeldt, profiteert van de airdrop van het nieuwe LFG token. De afkorting staat voor "Less Fees and Gas" - een oorlogsverklaring aan het soms kostbare gebruik van het Ethereum netwerk. "Vampieraanvallen" is de naam die gegeven wordt aan dergelijke methoden, die de overstap van het ene platform naar het andere belonen. En ook oplichters op het toneel roepen.

Wees voorzichtig met airdrop registratie

Als een soort relatiegeschenk zijn tokens voor airdrop niet alleen goedkoper om te produceren, maar ook effectiever dan een pen of kalender. Gebruikers moeten aan bepaalde eisen voldoen, zoals vooraf andere munten hebben gekocht of deze hebben verhandeld op een platform, en zich op tijd registreren. In ruil daarvoor zijn er soms mooie beloningen. Airdrops zoals die van JTO kunnen opbrengsten van enkele duizenden dollars opleveren.

Als je echter in aanmerking wilt komen voor de LFG airdrop, moet je goed kijken. Blijkbaar zijn er valse sites. Op Twitter meldt Bill Lou dat hij "net is opgelicht voor 125.000 StEth" toen hij probeerde "de LFG airdrop te claimen". Hij was via een phishing link doorgestuurd naar een Medium post. Lou is medeoprichter van portemonnee-aanbieder Nestwallet. Hij gebruikte echter Metamask om zich te registreren.

Het project heeft zelf ook een waarschuwing over oplichters op X geplaatst: "We weten dat er verschillende oplichtersaccounts zijn die zich voordoen als ons". Mensen moeten "niet klikken op links van andere sites" en "voorzichtig zijn met oplichters".

"Ethereum moordenaar" Solana wordt serieus

"Less Fees and Gas" is op twee manieren een aanval op Ethereum. Niet alleen de naam is gericht op het schaalprobleem van Ethereum. Gebruikers die "ten minste USD 4.269 hebben uitgegeven aan gas en interactie hebben gehad met ten minste één gangbaar ETH-protocol" komen in aanmerking voor de airdrop. Iedereen die zulke hoge bedragen alleen al aan transactiekosten heeft uitgegeven, zou verleid kunnen worden door de lokroep van Solana.

In totaal komen 387.000 wallets in aanmerking voor de 400 miljard tokens die vrijkomen voor de airdrop. De registratieperiode loopt over een maand af. "Alle niet-opgeëiste LFG wordt na die tijd verbrand". Meer dan 45.000 wallets hebben zich nu geregistreerd voor de airdrop.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven