Nieuws - Solana netwerk weer online na storing

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Solana netwerk weer online na storing

Solana (SOL)
Blockchain/Technologie
solana netwerk aan uit

Na een mislukte software-update ontstond een storing op de blockchain, die pas na twee herstarts kon worden verholpen.

Na een storing in het Solana netwerk op zaterdagavond 25 februari is de blockchain nu weer online en volledig functioneel. Tijdens een software-update zouden zondagavond verschillende forks zijn opgetreden, die een drastische vertraging van de blockchain veroorzaakten.

De afzonderlijke nodes schakelden ondertussen over op een oudere softwareversie om de fout te herstellen, maar zonder succes. Pas na twee herstarts was het netwerk weer klaar voor gebruik. Omdat nog niet alle validators weer online zijn, kunnen stakingbeloningen momenteel op sommige plaatsen mislukken.

Als gevolg daarvan zakte de prijs van de cryptocurrency tijdelijk in tot 21,5 dollar voordat hij zich enigszins herstelde en nu wordt verhandeld op ongeveer 23 dollar.

Helaas staat de laatste verstoring niet op zichzelf. In het verleden heeft Solana herhaaldelijk te maken gehad met storingen, en als gevolg daarvan heeft het herhaaldelijk zware kritiek gekregen. Ook de decentralisatie van het netwerk wordt na dergelijke gebeurtenissen in twijfel getrokken.

In reactie daarop wijzen voorstanders van Solana er vaak op dat de blockchain zich nog in de bètatestfase bevindt en dat storingen daarom niet kunnen worden uitgesloten.

Ondertussen hebben ook andere blockchains af en toe te maken met netwerkverstoringen, meest recentelijk Cardano. Na een incident in januari waren 60 procent van de nodes offline. Een herstart van de blockchain was echter niet nodig.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven