Nieuws - Solana Blockchain gaat gebruik maken van ChatGPT

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Solana Blockchain gaat gebruik maken van ChatGPT

Solana (SOL)
Ontwikkelingen
Solana Blockchain, gaat gebruik maken van ChatGPT

De Solana-blockchain gaat gebruiksvriendelijker worden met behulp van de kunstmatige intelligentie chatbot, ChatGPT.

De Solana Foundation heeft een ChatGPT plugin uitgebracht die AI integreert in de Layer 1 blockchain. De Foundation liet op 23 mei weten dat het een open-source referentie-implementatie had gemaakt waarmee gebruikers via ChatGPT rechtstreeks met het Solana-netwerk kunnen communiceren.

Het bedrijf liet in april al weten wat de geplande functies van de plugin zouden worden. Gebruikers zullen het kunnen gebruiken om "hun wallet saldo te kunnen controleren, tokens over te dragen en NFT's te kopen", staat in de aankondiging. Ook zou in eerste instantie de ChatGPT-plugin zich gaan focussen op NFT’s, volgens het bedrijf.

Solana integreert ChatGPT in een RPC-node die gegevens uit verschillende bronnen op de blockchain haalt en doorgeeft aan gebruikers die de vragen stellen, volgens Tal Tchwella, Product Manager bij Solana Labs, in een interview met het nieuwsportaal Techcrunch.

Solana wordt gebruiksvriendelijker

Medeoprichter en CEO van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, liet weten dat AI de Solana blockchain gebruiksvriendelijker en eenvoudiger zou maken.

"Elke ontwikkelaar die consumentgerichte apps bouwt, moet nadenken over hoe ze met hun app kunnen interageren met behulp van een AI-model, want dit is een nieuw paradigma om computers te vertellen wat ze moeten doen," zei Yakovenko.

Lees dit artikel om erachter te komen wat Solana nog meer voor dit jaar in petto heeft.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven