Nieuws - Blockchainbedrijf brengt smart contracts naar Microsofts .NET framework

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Blockchainbedrijf brengt smart contracts naar Microsofts .NET framework

Stratis (STRAT)
Blockchain/Technologie
Blockchainbedrijf brengt smart contracts, naar Microsofts .NET framework

Blockchainbedrijf Stratis Group Ltd heeft twee producten uitgebracht voor het ontwikkelen van smart contracts in C#. Met behulp van de veelgebruikte programmeertaal kunnen ontwikkelaars nu smart contracts schrijven voor Microsofts .NET Framework. Met .NET kunnen apps op verschillende platforms worden gemaakt.

De introductie van Cirrus Sidechain Masternodes en Stratis Smart Contracts in C# is een belangrijke mijlpaal, kondigde Stratis aan op haar corporate website. Stratis is namelijk de eerste blockchain ter wereld die bedrijven en ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om smart contracts uit te voeren op het .NET framework van Microsoft. Microsoft's .NET is een gratis ontwikkelaarsplatform voor het bouwen van apps. Op het open source platform kunnen ontwikkelaars schrijven in C#, F# of Visual Basic. Microsoft lanceerde het .NET Framework in 2002. Het bevat ook extra Windows-specifieke API's en is geoptimaliseerd voor het maken van Windows-desktoptoepassingen.

Masternodes en Smart Contracts in de populaire taal C#.

De introductie van de Cirrus Sidechain werd voorafgegaan door een gemeenschaps testfase van twee weken. Gedurende deze periode konden masternode operators zich vertrouwd maken met de werking van een sidechain masternode en de functies van de Cirrus Sidechain. De Cirrus Sidechain breidt de functionaliteit uit voor bedrijven die op het Stratis platform opereren. Het omvat het eerste platform voor smart contracts dat volledig in C# op het .NET-framework is gebouwd. Daarmee combineert Stratis de populairste programmeertaal voor ondernemingen en het meest gebruikte framework.

Gemakkelijk schalen

De belangrijkste voordelen van de Cirrus sidechain zijn de veiligheid en schaalbaarheid van slimme contracten. Zo zijn Stratis sidechains ontworpen om de bloat van slimme contracten op de Stratis blockchain te voorkomen. Verder worden ze geacht bescherming te bieden tegen alle nadelige effecten die kunnen optreden tijdens de uitvoering van slimme contracten. Bovendien kunnen de parameters van een sidechain worden geoptimaliseerd om de prestaties van transacties te verbeteren.

Nu, met de nieuwste versie, zijn er twee nieuwe wallets beschikbaar voor eindgebruikers. Ten eerste is Stratis Core bijgewerkt om overdrachten naar de Cirrus sidechain volledig te ondersteunen en de nieuwste versie van de Stratis Full Node te integreren. Met de tweede, de Cirrus Core wallet, kunnen gebruikers een wallet aanmaken en beheren, communiceren met smart contracts, smart contracts provisioneren en transfers doen naar de Stratis blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven