Nieuws - Singapore onderzoekt Hodlnaut

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Singapore onderzoekt Hodlnaut

Terra Luna Classic (LUNC)
Scams, criminaliteit en fraude
Wereldeconomie
Singapore onderzoekt Hodlnaut

Op verdenking van "mogelijke misleiding en fraude" heeft de Commercial Crime Investigation Unit van Singapore een onderzoek ingesteld naar leendienst Hodlnaut.

Op woensdag 23 november heeft de onderzoekseenheid voor economische criminaliteit van Singapore, de afdeling commerciële zaken (CAD), een onderzoek ingesteld naar de in moeilijkheden verkerende cryptokredietverstrekker Hodlnaut.

Tussen augustus en november 2022 ontving de politie verschillende meldingen dat Hodlnaut en/of haar bestuurders valse verklaringen hadden afgelegd in verband met een bepaald digitaal token. Uit het document van het CAD blijkt niet duidelijk om welke cryptocurrency het gaat.

Het vermoeden bestaat echter dat het de nu ingestorte stablecoin van Terra (USTC) kan zijn geweest. De ineenstorting van het Terra-ecosysteem heeft verschillende cryptokredietverstrekkers failliet doen gaan en heeft geleid tot de huidige liquiditeitsproblemen van Hodlnaut.

"Op basis van deze politierapporten onderzoekt het CAD Hodlnaut en zijn bestuurders voor mogelijke fraudedelicten", vervolgt het document van het bureau. In augustus bevroor het bedrijf opnames, stortingen en token-swaps en ontsloeg het 80 procent van zijn werknemers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven