Nieuws - Sergio Agüero brengt voetbal naar de metaverse

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Sergio Agüero brengt voetbal naar de metaverse

Kuniverse" hoopt de Argentijnse sterspits zijn gemeenschap mee te lokken naar de metaverse

Met het "Kuniverse" hoopt de Argentijnse sterspits zijn gemeenschap mee te lokken naar de metaverse van "The Sandbox".

De Argentijnse voetbalster Sergio Agüero wil zijn digitale gemeenschap verder uitbreiden met de "Kuniverse". Dit blijkt uit een Medium post van "The Sandbox". Sergio Agüero is geen actieve voetballer meer na zijn weinig succesvolle laatste jaar bij FC Barcelona. In de tussentijd streamt hij op Twitch en heeft hij een aanzienlijke aanhang van 4,1 miljoen abonnees.

"Ik ben erg enthousiast om mijn eerste ruimte in de metaverse, die we met Eter Studio in The Sandbox hebben gecreëerd, te hebben om te spelen en te streamen met mijn fans over de hele wereld," legde de 34-jarige uit.

De eerste versie komt op 6 november uit. Daarbij wordt het "Kuniverse" een "enorm stadion met voetbalwedstrijden, dansen en zelfs een foodtruck met Argentijns eten.

Sergio Kun Agüero zal een actieve rol spelen in de Kuniverse, en gebruikers verwelkomen. Hij is ook van plan om live te spelen en inhoud te delen via zijn Twitch-kanaal, samen met andere "geweldige streamers en speciale gasten".

"Het eerste seizoen van Kuniverse zal vol verrassingen en voordelen zitten wat betreft 9.320 speciaal gecreëerde avatars", aldus de vijfvoudig Premier League-winnaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven