Nieuws - SEC weer onder vuur

Door Ted Maas

SEC weer onder vuur

Solana (SOL)
Cardano (ADA)
Polygon (MATIC)
VS
SEC weer onder vuur

Je dagelijkse SEC bericht is er weer. Na verschillende blunders staat de autoriteit Gensler onder enorme druk. Zal een volgende nederlaag tegen Coinbase volgen?

De Amerikaanse federale rechter Katherine Polk Failla ondervroeg gisteren (woensdag) Coinbase en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over hun verschillende opvattingen over of en wanneer digitale activa effecten zijn. De zaak wordt beschouwd als controversieel en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de crypto-sector. De vragen waren gericht op het juridische precedent betreffende de definitie van effecten en de kenmerken van verschillende cryptocurrencies die worden verhandeld op Coinbase.

De SEC klaagde Coinbase aan in juni 2023 en beweerde dat het bedrijf de federale effectenwetgeving overtrad door klanten toe te staan te handelen in ten minste 13 cryptomunten (waaronder Solana, Cardano en Polygon).

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich geconcentreerd op diverse bedrijven die handelsplatformen en afwikkelingsdiensten aanbieden. De aanklachten die de SEC tegen Coinbase heeft ingediend, zijn enkele van de meest significante in de cryptosector.

Tijdens een recente rechtszitting drong rechter Failla er bij de SEC op aan om termen zoals "effecten" en "inzetten" helderder te definiëren. Hoewel de Securities Act van 1933 een definitie van "effect" bevat, baseren veel deskundigen zich op een precedent van het Hooggerechtshof om te bepalen of een investeringsproduct als een effect moet worden beschouwd.

In de zaak tegen Coinbase volgt de SEC een vergelijkbare strategie als in de zaak tegen Binance. De SEC verzocht de rechtbank daarom om rekening te houden met een recente beslissing in de zaak tegen Terraform Labs, waarin werd geoordeeld dat het bedrijf effecten had aangeboden zonder de vereiste registratie.

De uitspraak in deze zaak zal naar verwachting een grote impact hebben op de cryptomarkt, aangezien het ook zal bijdragen aan het verduidelijken van de reikwijdte van de bevoegdheid van de SEC. Als voorlopige opmerking na de meer dan vier uur durende zitting, gaf Failla aan dat er nog steeds onbeantwoorde vragen overblijven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven