Nieuws - SEC stelt Ether ETF beslissing uit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC stelt Ether ETF beslissing uit

Ethereum (ETH)
ETF
Wet en regelgeving
SEC stelt Ether ETF beslissing uit

En het uitstel van de Ether ETF begroet ons dagelijks. Nu stelt de SEC ook haar beslissing over de Invesco Ethereum ETF uit. Wat betekent dit?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelt een beslissing over de voorgestelde Invesco Galaxy Ethereum Spot ETF verder uit. In een filing gisteren (maandag) gaf het zichzelf nog eens 60 dagen, wat betekent dat de nieuwe deadline nu 5 juli is.

"De Commissie is van mening dat het gepast is om een langere deadline vast te stellen voor goedkeuring of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging om haar voldoende tijd te geven om de voorgestelde regelwijziging en de kwesties die het oproept te overwegen," schreef de SEC.

In de afgelopen maanden had de SEC beslissingen over de aanvragen van alle acht potentiële Ether ETF emittenten uitgesteld. Dit zijn onder andere BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, Hashdex en Ark 21Shares.

Gary Gensler's bureau had eerder al een beslissing over de Invesco Galaxy Ethereum ETF uitgesteld. In februari vroeg de SEC om een publieke verklaring over het geplande indexfonds.

De hoop op een Ethereum ETF goedkeuring is onlangs aanzienlijk afgenomen. Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas verlaagde zijn veronderstelde waarschijnlijkheid van goedkeuring door de SEC eind mei van ongeveer 70 procent naar slechts 25 procent.

Zijn collega James Seyffart merkte op dat 23 mei de laatste deadline is voor VanEck's Ether ETF aanvraag en daarom de "enige deadline die telt".

Seyffart voegde eraan toe dat hij zijn "voorzichtig optimistische" houding ten opzichte van Ether ETF aanvragen heeft veranderd. Sinds 20 maart verwacht hij dat alle aanvragen voor een Ether ETF "uiteindelijk worden afgewezen" door de SEC op 23 mei.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven