Nieuws - SEC start onderzoek tegen Coinbase

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC start onderzoek tegen Coinbase

Wet en regelgeving
Bitcoin (BTC)

De SEC heeft een onderzoek ingesteld tegen Coinbase. De beschuldiging: verkoop van niet-geregistreerde effecten. Dreigt er nu een rechtszaak?

Coinbase blijft door onzekere wateren sturen. Naast de onlangs aangekondigde massaontslagen en een geval van handel met voorkennis door een voormalige werknemer, zijn er nu ook problemen met de regelgeving. Zoals Bloomberg meldt, zou de Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek zijn gestart tegen de Amerikaanse cryptobeurs. De beschuldiging: het verkopen van niet-geregistreerde effecten aan Amerikaanse burgers.

Het hoofd van de juridische afdeling, Paul Grewal, ontkende de beschuldigingen op Twitter. "We zijn ervan overtuigd dat onze strenge due diligence (een proces dat de SEC al heeft beoordeeld) effecten van ons platform weghoudt."

In totaal kun je bij Coinbase meer dan 150 tokens verhandelen. Indien deze als effecten zouden worden geclassificeerd, zou de beurs zich bij de SEC moeten laten registreren.

Ondertussen zijn beschuldigingen tegen crypto-bedrijven door de SEC niet nieuw. Zo duurt het juridische geschil tussen Ripple en de SEC voort. Ook hier gaat de autoriteit ervan uit dat niet-geregistreerde effecten werden verkocht. Of de Coinbase-zaak soortgelijke proporties zal aannemen, valt nog te bezien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven