Nieuws - SEC klaagt Terra-oprichter Do Kwon aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC klaagt Terra-oprichter Do Kwon aan

Terra Luna Classic (LUNC)
Stablecoin
Scams, criminaliteit en fraude
SEC klaagt Terra-oprichter Do Kwon aan

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigt Do Kwon en Terraform Labs van fraude en ongeoorloofde effectenhandel.

De SEC heeft het bedrijf achter de ingestorte stablecoin TerraUSD en zijn oprichter Do Kwon aangeklaagd. "Wij beweren dat Terraform en Do Kwon hebben nagelaten volledige, eerlijke en waarheidsgetrouwe informatie aan het publiek bekend te maken. Dit geldt met name voor LUNA en Terra USD," zei SEC-voorzitter Gary Gensler.

De SEC beweert dat Kwon en Terraform miljarden aan klantenfondsen verzamelden door ongeoorloofde handel in crypto-activa, waaronder de algoritmische stablecoin TerraUSD.

"Het was gewoon een fraude die werd ondersteund door een zogenaamde algoritmische "stablecoin" - waarvan de prijs werd gecontroleerd door de aangeklaagden, niet door een code", aldus de SEC.

Nadat de stablecoin zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor en het Terra-ecosysteem in mei vorig jaar instortte, dook Do Kwon onder. Samen met vijf andere werknemers wordt hij gezocht door internationale rechtshandhavingsinstanties met een arrestatiebevel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven