Nieuws - SEC dagvaardt mede-oprichter Daniel Shin

Sam Fröling

Door Sam Fröling

SEC dagvaardt mede-oprichter Daniel Shin

Terra Luna Classic (LUNC)
Wet en regelgeving
SEC dagvaardt, mede-oprichter Daniel Shin

Het herstelproces van het gecrashte crypto-project Terra is nog steeds aan de gang. De SEC heeft nu een sleutelfiguur opgeroepen. Wat weet Daniel Shin?

De SEC wil de zakelijke relatie tussen Chai en Terra onderzoeken. Een dagvaarding van Terraform Labs mede-oprichter Daniel Shin is nu verleend door een districtsrechter.  Het moet ook de redenen gaan behandelen waarom de betalingsdienstaanbieder zich voor de crash van het stablecoin-project in 2020 van Terraform afscheidde.

De SEC klaagde Terraform en Do Kwon in februari aan. De voormalige CEO van Terra wordt beschuldigd van fraude. Volgens de SEC zouden Kwon en Terraform transacties vervalst hebben om te bewijzen dat Chai de Terra blockchain gebruikte om betalingen te verwerken.

Schade van $40 Miljard US dollar

Het Terra cryptoproject stortte in mei 2022 in elkaar, met een schade van $40 miljard US dollar tot gevolg. In april dienden Zuid-Koreaanse aanklagers meerdere aanklachten wegens fraude in tegen Shin.

Kwon zit momenteel een gevangenisstraf van vier maanden uit in Montenegro nadat hij het land probeerde te verlaten met een vals paspoort. Hij is in de VS en Zuid-Korea aangeklaagd. Beide landen hebben om zijn uitlevering gevraagd.

Eerder in februari werdt Do Kwon ook al verhoord in de rechtbank.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven