Nieuws - SAP test stablecoins voor internationale betalingen

Door Ted Maas

SAP test stablecoins voor internationale betalingen

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie

Blockchain is geen vreemde technologie voor SAP. Maar het Duitse technologieconcern gaat een stap verder - en gaat stablecoin betalingen testen.

Normaal gesproken staat het meest waardevolle bedrijf uit Duitsland bekend om zijn complexe softwareoplossingen die over de hele wereld worden gebruikt. Nu vestigt SAP de aandacht op zichzelf met een beslissende stap richting de blockchain. In een blogpost presenteert het technologieconcern uit Walldorf in Baden-Württemberg een nieuwe oplossing om de USDC en EUROC stablecoins van Circle te kunnen gebruiken voor betalingen.

"Vandaag de dag zijn grensoverschrijdende betalingen een gedoe voor veel kleine en middelgrote ondernemingen met internationale zakenpartners," legt Sissi Ruthe, Product Expert bij SAP, uit. Ze zijn duur, traag en ondoorzichtig. Met digitale valuta kunnen deze problemen worden opgelost, zegt Ruthe, met de "blockchain als onderliggende technologie". Concreet gaat het om de "SAP Digital Currency Hub", een nieuwe betaaloplossing voor zakelijke klanten.

Stablecoins ja, Bitcoin nee?

In een presentatievideo van de nieuwe applicatie legt een SAP-medewerker uit hoe de nieuwe betaaloplossing werkt met stablecoins. Betalingen met cryptocurrencies worden normaal gesproken niet "vastgelegd in de boeken" en het is "behoorlijk complex" om dergelijke transacties te laten aansluiten op de reguliere boekhouding.

In het kader van het nieuwe betalingssysteem wordt daarom een wallet beschikbaar gesteld waarmee facturen via stablecoins kunnen worden betaald. Deze transacties moeten dan ook boekhoudkundig houdbaar zijn.

Blockchain: geen onbekende voor SAP

Al in 2020 publiceerde het internationale bedrijf een blogpost waarin de potentiële integratiemogelijkheden met het Ethereum Mainnet werden besproken. Ook kondigde het vorig jaar aan cryptobetalingsdienstverleners - zoals Bitpay - te integreren in SAP-producten.

Blockchain is dus niet langer een vreemd concept voor het Duitse technologieconcern. Het nieuwe betalingssysteem van SAP gaat nu de testfase in. Zakelijke partners kunnen nu "speelgeld" gebruiken om te testen of de betaaloplossing met stablecoins een echt alternatief kan zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven