Nieuws - Sam Bankman-Fried huurt de advocaat van Ghislaine Maxwell in

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Sam Bankman-Fried huurt de advocaat van Ghislaine Maxwell in

FTX
Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
De FTX oprichter heeft een nieuwe raadsman gevonden.

De FTX oprichter heeft een nieuwe raadsman gevonden. Voortaan wordt hij vertegenwoordigd door voormalig advocaat Ghislaine Maxwells. Volgens berichten van Reuters heeft Sam Bankman-Fried een nieuwe advocaat in de arm genomen voor zijn mogelijke verdediging in de FTX-zaak.

De mislukte oprichter van de cryptobeurs wordt vertegenwoordigd door Mark S. Cohen, een partner bij het New Yorkse advocatenkantoor Cohen & Gresser. De Amerikaanse advocaat kreeg bekendheid door zijn rol als verdediger van Ghislaine Maxwell.

Maxwell werd afgelopen december in de VS veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor verschillende zedendelicten in verband met Jeffry Epstein. Bankman-Fried zou ruzie hebben gekregen met zijn vorige advocaat vanwege "belangenconflicten".

Die had kritiek op zijn "meedogenloze en storende" tweets omdat die een negatieve invloed hadden op zijn aanstaande verdediging. Ondertussen schijnen Bankman-Fried en zijn nieuwe advocaat Cohen zich schrap te zetten voor een mogelijke civiele procedure door benadeelde FTX-klanten.

Strafrechtelijke procedures door de Amerikaanse autoriteiten lopen nog. De SEC, de CFTC en het ministerie van Justitie onderzoeken momenteel echter de rol van Bankman-Fried in de ondergang van FTX.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven