Nieuws - Sam Altman's Worldcoin opent app store

Door Ted Maas

Sam Altman's Worldcoin opent app store

Worldcoin (WLD)
Crypto-acceptatie

Het cryptoproject Worldcoin heeft een aantal upgrades aangekondigd voor de 2.0 versie. Met onder andere app store-aansluitingen voor Reddit, Discord en Telegram.

World ID 2.0 zal onder andere een app store openen voor Worldcoin-applicaties. Er komen ook nieuwe connectiviteits- en verificatieopties voor online accounts met World ID. Zo introduceert Worldcoin een blauw vinkje, vergelijkbaar met de Twitter-opvolger platform X. Het bedrijf kondigde ook app-integraties aan voor Reddit, Discord, Minecraft, Shopify, Mercado Libre en Telegram. Deze zijn toegankelijk via de Worldcoin App Store. Het nieuwe ontwikkelaarsplatform ID Kit is opgezet voor de ontwikkeling van dergelijke apps.

Worldcoin introduceert ook zijn handelsmerk, de registratie van biometrische gegevens, voor apps. Met behulp van de World ID "kunnen apps binnenkort gezichtsauthenticatie vereisen", zegt het bedrijf. Dit is "vergelijkbaar met het ontgrendelen van je telefoon met je eigen gezicht en zorgt ervoor dat alleen de persoon aan wie de World ID is uitgegeven deze kan gebruiken voor de betreffende actie". World ID 2.0 bevat in totaal zes upgrades. De eerste daarvan, waaronder apps, de Worldcoin App Store en Device Signal, zijn al geactiveerd. De rest volgt in de komende maanden.           

Het cryptoproject Worldcoin, mede opgericht door Sam Altman, werd begin dit jaar gelanceerd. Naast de World ID werd een token met dezelfde naam gelanceerd. Het project maakt gebruik van irisscanners, ook wel orbs genoemd, om wereldwijd biometrische gegevens te verzamelen. Sindsdien ligt het onder vuur van databeschermingsorganisaties.

De nieuwe aankondigingen lieten de prijs van Worldcoin koud. Op dagbasis daalde WLD, maar op weekbasis was er een lichte stijging van ongeveer vier procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven