Nieuws - Safemoon is "per ongeluk" gehackt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Safemoon is "per ongeluk" gehackt

Safemoon is "per ongeluk" gehackt

De Safemoon liquiditeitspool werd beroofd van tokens ter waarde van bijna 9 miljoen dollar nadat aanvallers een foutieve functie in de smart contract hadden gemanipuleerd.

Afgelopen dinsdag deed zich een exploit voor in de liquiditeitspool (LP) van Safemoon. Als gevolg van de hack ging in totaal ongeveer US$8,9 miljoen verloren. Uit blockchaingegevens blijkt dat de aanvallers in een enkele transactie meerdere tokens uitwisselden en uiteindelijk miljarden Safemoons SFM-tokens buitmaakten.

"We willen u informeren dat onze liquiditeitspool is gecompromitteerd. We ondernemen snel actie om het probleem zo snel mogelijk op te lossen", deelden de ontwikkelaars op Twitter.

Enkele uren na de exploit plaatsten de aanvallers echter een bericht dat ze bereid waren het geld terug te geven.

"Hey relax, we hebben per ongeluk een aanval op jullie uitgevoerd. We willen het geld teruggeven. Zet een veilig communicatiekanaal op, dan praten we erover". De hackers lieten deze berichten achter als een notitie in een transactie, aldus blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield. Tegoeden ter waarde van 1,2 miljoen dollar zijn al teruggegeven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven