Nieuws - ’s Werelds NFT album bestormt de UK charts

Door Ted Maas

’s Werelds NFT album bestormt de UK charts

NFT
MUSE NFT UK CHARTS

De Britse rockband "Muse" schrijft (alweer) geschiedenis. Kort na de release is hun negende studioalbum het eerste nummer één album dat gebruik maakt van NFT-technologie.

Het nieuwe studioalbum "Will Of The People" maakt gebruik van een unieke NFT-integratie, en is hiermee het eerste ‘cryptoalbum’ dat op de eerste plek terecht komt. Het album werd eerst ‘digital gepubliceerd’ alvorens het via de traditionele markt werd uitgebracht. Dit werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Warner Music UK en het platform voor digitale collecties Serenade. Fans wereldwijd konden een NFT van het nieuwe album kopen. Naast een speciale hoes bevatte het ook muziekbestanden in FLAC-formaat. Deze FLAC bestanden (in hoge resolutie) konden vervolgens gedownload worden.

De collectie, beperkt tot 1.000 exemplaren, is inmiddels uitverkocht op Serenade, maar is op een tweede manier verkrijgbaar via NFT-marktplaats OpenSea. Muse zet daarmee de digitale trend in de muziekbusiness voort. Met de release van het album zullen nu ook NFT-aankopen in aanmerking worden genomen voor plaatsing in de hitparade, naast het tellen van streaminggegevens.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven