Nieuws - Ryan Salame: Hoe lang moet de FTX manager de gevangenis in?

Door Ted Maas

Ryan Salame: Hoe lang moet de FTX manager de gevangenis in?

FTX
Ryan Salame: Hoe lang moet de FTX manager de gevangenis in?

Na Sam Bankman-Fried zou ook een tweede hooggeplaatste FTX manager, Ryan Salame, tot gevangenisstraf veroordeeld kunnen worden.

De advocaten van de voormalige co-CEO van FTX, Ryan Salame, eisen slechts een lichte gevangenisstraf voor hun cliënt. Ze rechtvaardigen dit met het feit dat de schuld van Salame slechts gering was. Salame had ook zijn schuld bekend.

“[Salame] wist absoluut niet dat de vier mensen in het centrum van Alameda en FTX hadden samengespannen om te liegen en te stelen van hun klanten,” zeiden zijn verdedigingsadvocaten. In tegenstelling tot Sam Bankman-Fried was hij nooit veroordeeld voor fraude.

Salame pleitte schuldig in september 2023. Hij had zich schuldig gemaakt aan samenzwering om onwettige politieke bijdragen te leveren en samenzwering om een geldtransportbedrijf zonder vergunning te exploiteren.

Gedurende zijn tijd bij de exchange zou hij in totaal 24 miljoen dollar hebben gedoneerd om Republikeinse campagnes te steunen. Het geld kwam van rekeningen bij Alameda Research. Als onderdeel van zijn schuldbekentenis stemde de voormalige manager in met de inbeslagname van 1,5 miljard dollar. Het vonnis wordt op 28 mei bekend gemaakt door rechter Lewis Kaplan.

Als de straf inderdaad zo laag is, zou Salame een aanzienlijk kortere straf uitzitten dan zijn voormalige baas. FTX-oprichter Sam Bankman-Fried moet 25 jaar achter de tralies zitten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven