Nieuws - Russische malware richt zich op crypto wallets

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Russische malware richt zich op crypto wallets

Russische malware richt zich op crypto wallets

De Russische malware "Infamous Chisel" doet momenteel de ronde. Er wordt gezegd dat de Trojan ook crypto-gegevens van wallets en exchanges aftapt.

Inlichtingendiensten uit de VS en Groot-Brittannië waarschuwen voor Russische malware die specifiek gericht is op Android smartphones. Dit staat in een gezamenlijk rapport van de autoriteiten.

De "Infamous Chisel" geeft toegang tot geïnfecteerde apparaten, die het berichtenverkeer in de gaten houdt en met regelmatige tussenpozen gegevens overhevelt.

De gestolen gegevens bevatten ook informatie over crypto wallets en exchange accounts. Getroffen zijn naar verluidt: Binance, Coinbase, PayPal en Trust Wallet.

Sandworm, een hackersgroep van de Russische inlichtingendienst GRU, zou achter de aanvallen zitten. Het belangrijkste doelwit van de malware, "Infamous Chisel", zijn momenteel Android-apparaten van het Oekraïense leger.

Het technische ontwerp is niet bijzonder complex, stellen de inlichtingendiensten in hun rapport. De malware neemt nauwelijks maatregelen om zijn activiteiten te verhullen. Experts schrijven dit toe aan het feit dat de meeste Android-apparaten geen ingebouwde detectiesystemen hebben.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven