Nieuws - Ruslands grootste bank werkt aan zijn eigen blockchain

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ruslands grootste bank werkt aan zijn eigen blockchain

CBDC
Wereldeconomie
Ruslands grootste bank, werkt aan zijn eigen blockchain

De geplande blockchain van de Russische Sberbank zal compatibel zijn met Ethereum. Ook de MetaMask wallet wordt geïntegreerd.

Sberbank, de grootste financiële instelling van Rusland, werkt aan haar eigen blockchain die gekoppeld zal zijn aan Ethereum. Dit staat in een bijbehorend persbericht. Ontwikkelaars zullen "vrij smart contracts en projecten kunnen overdragen tussen het blockchainnetwerk van de bank en open blockchainnetwerken", aldus het bedrijf.

Intergratie met Metamask wallet

Een "integratie-interactie met de populaire MetaMask-wallet" is ook gepland. Het gaat verder: "Integratie met de informatiesystemen van de bank zal het mogelijk maken om betalingen in smart contracts via roebels te doen." Alexander Nam, directeur van het blockchainlab van de Sberbank, is er zeker van dat "gezien de snelle ontwikkeling van Web3-platforms die verschillende blockchainprotocollen ondersteunen, er steeds meer [blockchainprotocollen] gevraagd zullen worden." Ondertussen werkt de Russische Staatsdoema aan een nationale cryptobeurs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven