Nieuws - Rode cijfers domineren: De cryptomarkt begint de dag met een correctie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Rode cijfers domineren: De cryptomarkt begint de dag met een correctie

Rode cijfers domineren: De cryptomarkt begint de dag met een correctie

Rode cijfers domineren: De cryptomarkt begint de dag met een correctie, waarbij de prijzen vijf tot meer dan tien procent dalen.

De cryptomarkt corrigeert licht omlaag bij de opening op 2 april 2024. Bitcoin verliest ongeveer vier procent, terwijl Ethereum bijna vijf procent verliest.

Andere altcoins worden harder getroffen, met dubbele cijfers verliezen, zoals Litecoin en Jupiter.

Memecoins lijden bijzonder zwaar, met bijna allemaal meer dan tien procent verlies. De hele sector krimpt met tien procent in marktkapitalisatie.

In het weekend maakte memecoins echter een extreme rally door, vooral Dogwifhat, die met bijna 100 procent stijgt, Pepe overtreft en nu een marktkapitalisatie van 3,5 miljard dollar heeft, waardoor het de meest waardevolle Solana memecoin is.

Op de lange termijn blijven de vooruitzichten positief. De Bitcoin halving wordt binnen twee weken verwacht, wat een opwaartse prijsrally kan veroorzaken.

De halvering vermindert het aantal nieuwe bitcoins dat wordt gegenereerd door mining, wat het aanbod verkleint.

Voorspellingen voor Bitcoin in 2024 variëren van 40.000 tot 250.000 dollar.

Over het algemeen vertoont de marktkapitalisatie van crypto al maanden een stijgende trend en nadert het de vorige all-time high van 2021, ongeveer 2,5 biljoen dollar. De markt bevindt zich momenteel op een vergelijkbaar niveau.

Herhaalde correcties van vijf tot 15 procent per dag op de cryptomarkt worden als normaal beschouwd.

De meest waardevolle cryptocurrency wordt momenteel verhandeld voor 66.000 dollar, met een marktkapitalisatie van 1,3 biljoen dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven