Nieuws - Ripple whale verplaatst 29 miljoen XRP tokens naar exchange tijdens koersdaling

Door Ted Maas

Ripple whale verplaatst 29 miljoen XRP tokens naar exchange tijdens koersdaling

Ripple (XRP)
Wallets en Whales

Een Ripple whale is bezig met een flinke uitverkoop. Data laat zien dat deze persoon hiervoor 14 miljoen XRP naar Bitso heeft verplaatst.

XRP heeft moeite om momentum te krijgen tijdens alle rechtzaken. Na de reactie van rechter Analisa Torres om het hoger beroep te hervatten, lijken meerdere whales hun bag te verkopen. Ripple Labs is al jaren in strijd met de United States Securities Exchange Commission. Het onderwerp? Is Ripple een effect of niet? De whale laat in ieder geval niet op zich wachten en verplaatst de 29 miljoen XRP, met een waarde van meer dan $ 15 miljoen tussen het wachten door.

De recente uitspraak van rechter Analisa Torres in de zaak tussen de United States Securities Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs, waarin werd gesteld dat XRP niet als een effect wordt beschouwd, heeft de markt beïnvloed. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke daling in de prijs van XRP, waarbij belangrijke steunniveaus van $0,6 en $0,5 werden doorbroken.

In de tussentijd zal de rechtszaak tussen Ripple en de SEC naar verwachting eind april of half mei plaatsvinden. Deze timing komt overeen met de kennisgeving van zowel de SEC als Ripple Labs, samen met CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen, die aangaven dat ze niet beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2024. In reactie hierop kende de koers van XRP een stijging; het momentum werd echter niet vastgehouden.

Benieuwd naar de exacte koers van Ripple op dit moment? Bekijk dan hier de Ripple-koers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven