Nieuws - Ripple vs Cardano – Hoskinson zoekt ruzie met Ripple community.

Door Ted Maas

Ripple vs Cardano – Hoskinson zoekt ruzie met Ripple community.

Ripple (XRP)
Cardano (ADA)
Altcoins

In een recente ontwikkeling binnen de cryptowereld kwam Charles Hoskinson, medeoprichter van Cardano (ADA), in conflict met leden van de Ripple-community.

Dit gebeurde na een "Ask Me Anything" (AMA) sessie op zijn YouTube-kanaal, waarin hij zijn onvrede uitte over de behandeling van andere cryptocurrencies dan Bitcoin (BTC).

Leden van de XRP- community beschuldigden Hoskinson van hypocrisie. Een gebruiker, geïdentificeerd als meneer Huber, beschuldigde Hoskinson van het belachelijk maken van de XRP- community en wees op video's waarin Hoskinson kritiek uitte op XRP.

Meneer Huber beweerde op het platform X (voorheen Twitter) dat Hoskinson gedurende twee jaar Ripple fans publiekelijk voor schut heeft gezet. Ondanks Hoskinsons pogingen om vrede te sluiten, bleef hij de XRP- community volgens Huber bestempelen als "gekke complotdenkers", wat veel woede opwekte. Huber beschuldigde Hoskinson ook van het bagatelliseren van corruptie rond Ethereum medeoprichter Joseph Lubin.

Hoskinson reageerde door de beschuldigingen te ontkennen. Hij stelde dat hij niet betrokken was bij laster tegen Lubin en dat de SEC Lubin niet beschuldigde van omkoping. Hij benadrukte het gebrek aan bewijs voor de beweringen dat ConsenSys (het bedrijf achter Ethereum) de SEC heeft omkocht om XRP te onderzoeken. Hoskinson herhaalde dat de intimidatie vanuit de XRP-gemeenschap ongegrond was. Deze situatie doet oude spanningen tussen Hoskinson en de XRP-gemeenschap herleven. Hoskinson verklaarde in december 2022 dat hij niet over Ripple's blockchainbedrijf en het XRP-token wilde praten vanwege de eerdere beschuldigingen van partijdigheid.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven