Nieuws - Ripple's CTO onthult nieuwe phishing-scam op X-platform

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple's CTO onthult nieuwe phishing-scam op X-platform

Ripple (XRP)
Scams, criminaliteit en fraude
Ripple's CTO onthult nieuwe phishing-scam op X-platform

Een topfunctionaris van Ripple heeft een cruciale waarschuwing afgegeven aan de XRP-gemeenschap over een nieuwe phishing scam op het platform X.

David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple heeft een tweet van X-gebruiker @3YearLetterman gedeeld, waarin een screenshot te zien is van een direct bericht dat laatst op X is ontvangen. Schwartz waarschuwde de XRP-gemeenschap dat, indien iemand een dergelijk bericht ontvangt, "het nep is." De afzender van het bericht beweert lid te zijn van het X-ondersteuningsteam en meldt dat het account van de ontvanger "onder onderzoek staat wegens auteursrechtschendingen." De ontvanger wordt gevraagd binnen 24 uur te reageren op deze beschuldiging door een link in het bericht te volgen en een formulier in te vullen. Als dit niet binnen de aangegeven tijd gebeurt, zal het X-account worden geschorst.

Uit de screenshot blijkt dat de afzender een aanhang heeft van meer dan 210.000 volgers en dat hij lid is geworden van X in december 2010, ruim voor de overname van Twitter door Elon Musk en de daaropvolgende naamswijziging naar X. Schwartz adviseerde zijn volgers om voorzichtig te zijn en niet op een vergelijkbare link te klikken als ze een soortgelijk bericht ontvangen. Hij lichtte toe dat de link leidt naar een phishing-site waar gebruikers hun X-inloggegevens en persoonlijke informatie kunnen verliezen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven