Nieuws - Ripple kondigt nieuwe uitbreidingsplannen aan - binnenkort 400 miljoen nieuwe gebruikers?

Door Luc Vesters

Ripple kondigt nieuwe uitbreidingsplannen aan - binnenkort 400 miljoen nieuwe gebruikers?

Ripple (XRP)
Crypto-acceptatie
Ripple kondigt nieuwe uitbreidingsplannen aan - binnenkort 400 miljoen nieuwe gebruikers?

Tijdens de jaarlijkse conferentie in Dubai kondigde Ripple nieuwe productverbeteringen aan, licenties en, het belangrijkste, een samenwerking met Onafriq. Het blockchain betalingssysteem van het bedrijf opent nieuwe betalingsroutes in verschillende regio's.

Onafriq is een fintech zwaargewicht dat vooral actief is in Afrika en meer dan 400 miljoen mobiele wallets beheert. Het gigantische aantal gebruikers is vooral te danken aan het hoge gebruik van overschrijvingen in Afrika, omdat veel mensen daar geen bankrekening hebben.

Ripple zet dus zijn strategie voort om door te dringen in regio's die geen goed ontwikkelde bankinfrastructuur hebben. Tegelijkertijd hebben arbeidsmigranten die bijvoorbeeld in de Golfstaten of Groot-Brittannië werken de mogelijkheid om via de Ripple-technologie geld over te maken naar hun thuisland. Gezien de soms afschuwelijke kosten die in rekening worden gebracht door concurrenten als Western Union of Money Gram, is dit een zeer aantrekkelijke markt.

Onafriq zal de blockchain technologie van Ripple Payments gebruiken in samenwerking met drie partnerbedrijven. Zazi Transfer zal overschrijvingsdiensten aanbieden aan Australië, PayAngel zal het Verenigd Koninkrijk bedienen en Pyypl zal GCC (Gulf Cooperation Council) lidstaten Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten ondersteunen.

Ripple's cryptocurrency XRP lijkt momenteel sterk te profiteren van al het goede nieuws. XRP stijgt met meer dan 15 procent op weekbasis. Ripple kreeg deze week nog goedkeuring van de Dubai Financial Services Authority (DFSA). De token kan nu worden verhandeld in het Dubai International Financial Center (DIFC) en worden ingebed in financiële diensten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven