Nieuws - Ripple en SEC dringen aan op snelle uitspraak

Door Ted Maas

Ripple en SEC dringen aan op snelle uitspraak

Ripple (XRP)
Crypto-acceptatie
SEC, Ripple, Wettelijke status

Er zou binnenkort een resultaat kunnen zijn in de XRP proef. De US Securities and Exchange Commission en Ripple dringen aan op een snelle uitspraak.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs vragen om een snelle uitspraak over de wettelijke status van XRP. Zowel Ripple als de SEC hebben moties ingediend voor een kort geding in het XRP-geschil. "De filings van vandaag maken duidelijk dat de SEC niet geïnteresseerd is in het toepassen van de wet," zei Ripple CEO Brad Garlinghouse op Twitter. "Zij wil alles opnieuw vormgeven in een oneigenlijke poging haar jurisdictie uit te breiden tot ver buiten de bevoegdheden die haar door het Congres zijn toegekend."

Het gaat in deze zaak, die al bijna twee jaar loopt, om de wettelijke status van XRP. Volgens de SEC is de door Ripple uitgegeven cryptocurrency een effect. In december 2020 werden Chris Larsen en Brad Garlinghouse daarom aangeklaagd voor de vermeende verkoop van ongeregistreerde effecten voor een bedrag van 1,3 miljard dollar. De zaak zal waarschijnlijk als precedent worden gebruikt bij de waardering van andere cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven