Nieuws - Ripple CTO uit kritiek op SEC met Tesla vergelijking

Door Luc Vesters

Ripple CTO uit kritiek op SEC met Tesla vergelijking

Ripple (XRP)
Elon Musk
Wet en regelgeving
Ripple CTO uit kritiek op SEC met Tesla vergelijking

David Schwartz, de Chief Technology Officer van Ripple, heeft recentelijk via een tweet kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij maakt een vergelijking met de situatie rondom Tesla om zijn punt duidelijk te maken. Schwartz vraagt zich af waarom de SEC Tesla niet beschouwt als een verkoper van niet-geregistreerde effecten, gezien de gelijkenis in winstverwachtingen met situaties die de SEC gewoonlijk onderzoekt.

Zijn luchtige tweet richt zich op de methoden van de SEC voor het identificeren van effecten, met een verwijzing naar de Howey-test. Deze test is een juridisch kader om te bepalen of een transactie beschouwd moet worden als een investeringscontract. Schwartz's kritiek is bijzonder relevant gezien de juridische strijd van Ripple met de SEC over de status van XRP, Ripple's eigen cryptocurrency.

Hoewel Schwartz op een speelse manier kritiek levert, benadrukt hij een serieus punt over de inconsistenties in de benadering van financiële regulering door de SEC. Zijn opmerkingen benadrukken de noodzaak van heldere richtlijnen en consistente toepassing in de snel evoluerende wereld van financiële technologie en cryptocurrency.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven