Nieuws - "Ripple 2.0": XRP20 bereikt $1,5 miljoen in voorverkoop

Door Luc Vesters

"Ripple 2.0": XRP20 bereikt $1,5 miljoen in voorverkoop

Ripple (XRP)
Altcoins
"Ripple 2.0": XRP20 bereikt $1,5 miljoen in voorverkoop

Disclaimer: Memecoins zijn vaak erg volatiel, let daarom op met het handelen in memecoins.

In slechts een paar dagen tijd heeft XRP20 nu meer dan $1,5 miljoen opgehaald. De beoogde soft cap van $1,85 miljoen zou dus in de nabije toekomst bereikt moeten worden. Een XRP20 token kost $0,000092 in de voorverkoop. Er zijn geen prijsverhogingen, dus elke investeerder kan eerlijk investeren in XRP20 tegen dezelfde prijs, op voorwaarde dat de onafhankelijke due diligence een goed onderbouwde investeringscase laat zien.

Wat is XRP20?

XRP20 werd gecreëerd uit solidariteit met de nieuwste trend op de cryptomarkt, namelijk om mensen die succesvolle legacy tokens hebben gemist een tweede kans te geven. XRP steeg van $0,0028 in 2014 naar $3,84 in 2018, een stijging van 137,100% van de laagste naar de hoogste prijs. We hopen vandaag een soortgelijke kans te bieden met XRP20.

Dit is hoe het XRP20-team het cryptoproject beschrijft. XRP20 zinspeelt op een huidige trend waarin "2.0 crypto's" in trek zijn - bijvoorbeeld PEPE2.0 of SHIB2.0. XRP20 wil nu op dit momentum inhaken en vertrouwt, als ERC-20 token, op een stake-to-earn concept. Het team geeft op de website uitdrukkelijk aan dat er natuurlijk geen verband is met XRP en Ripple Labs. Dit is gebruikelijk in dit opzicht, omdat de andere "2.0 crypto's" ook gewoon profiteren van associaties met de naamgeving.

Verder wil XRP20 nog een stap verder gaan en ook de kans op passief inkomen bieden met het staking-concept. De lancering op de blockchain van Ethereum was opzettelijk om beleggers toegang te geven tot het grootste en meest gerenommeerde ecosysteem dat de handel en bewaring van ERC20 tokens gemakkelijker maakt.

De fundamenten: 40% voorverkoop, 40% staking beloningen

Vooral bij nieuwe voorverkopen van cryptomunten is een blik op de tokenomics ook noodzakelijk, omdat dit beslist over de verdeling van de XRP20 tokens. 40% van de tokens zal in eerste instantie in de voorverkoop worden aangeboden, terwijl een gelijke hoeveelheid zal worden gereserveerd voor staking. De overige 20% wordt gelijk verdeeld om enerzijds voldoende DEX-liquiditeit te garanderen voor een soepele handel en anderzijds een deflatoir effect te bereiken met het verbranden van tokens. De aanbodschaarste ontstaat doordat elke transactie onderworpen is aan een verbrandingsvergoeding van 0,1% om het circulerende aanbod voortdurend te verminderen.

De fundamentals zien er positief uit. Er is geen oneerlijke toewijzing van tokens aan het team, terwijl tegelijkertijd een aanzienlijke verwatering wordt voorkomen. Dankzij de liquiditeit zouden prijsinefficiënties moeten afnemen na de start van de openbare handel.

XRP20: Bewustzijn & vraag nemen toe

XRP20 nadert softcap in de voorverkoop. Als hard cap heeft het team $3,68 miljoen geprijsd. Voor nieuwe cryptocurrencies is een toenemende bekendheid een noodzakelijke voorwaarde om de vraag te stimuleren en een duurzame ontwikkeling op de middellange termijn te genereren. In dit opzicht is het opvallend dat XRP20 ook aanwezig is op sociale netwerken.

Of XRP20 kan profiteren van de trend van "2.0 crypto's" in de openbare handel, valt nog te bezien. De fundamentals, het staking-concept en het deflatoire effect zouden een belangrijke rol moeten spelen bij een investering.

Disclaimer: Memecoins zijn vaak erg volatiel, let daarom op met het handelen in memecoins.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven