Nieuws - Rechtbank bevestigt verbod op Tornado Cash

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Rechtbank bevestigt verbod op Tornado Cash

Scams, criminaliteit en fraude
VS
Rechtbank bevestigt verbod op Tornado Cash

De cryptomixer Tornado Cash is al een jaar verboden in de VS. En dat zal waarschijnlijk zo blijven. Een rechtbank heeft een tegenverzoek afgewezen.

Mocht het Amerikaanse ministerie van Financiën de cryptomixer Tornado Cash verbieden? De rechtbank vindt van wel. Een motie van de tegenpartij is nu verworpen.

Volgens de rechtbank is Tornado Cash "een entiteit die kan worden aangewezen onder OFAC-regelgeving". De opname op de lijst van gesanctioneerde entiteiten was rechtmatig en "niet duidelijk in strijd met de regelgeving van Financiën".

De vraag was of het ministerie van Financiën de bevoegdheid had om het te verbieden en of dit in strijd was met de vrijheid van meningsuiting.

Coinbase Chief Legal Officer Paul Grewal kondigde steun aan in een hoger beroep met de woorden: "We blijven geloven dat de uitdaging van de aanklagers tegen de OFAC-actie correct is."

De cryptomixer Tornado Cash werd in augustus 2022 illegaal verklaard. Het verbod was bedoeld om mazen in het witwasproces te dichten.

Verschillende vertegenwoordigers van de industrie hebben zich uitgesproken tegen het verbod. Zij beschouwen het sanctioneren van de broncode als een inmenging in de vrijheid van meningsuiting.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven