Nieuws - Rainbow Bridge weert aanval van hacker af

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Rainbow Bridge weert aanval van hacker af

Ethereum (ETH)
DeFi
Privacy en veiligheid
Rainbow Bridge aanval

De brug tussen Ethereum en de NEAR blockchain was het slachtoffer van een aanval in het weekend. De aanvaller werd in slechts 31 seconden afgeslagen en verloor daarbij ongeveer 8.000 US dollar.

Een aanval op de Rainbow Bridge die in het weekend plaatsvond, werd in 31 seconden succesvol afgeweerd door een smart contract. Dit meldde Alex Shevchenko, CEO van Aurora Labs, in een blogpost. De brug is ontwikkeld door Aurora Labs om Ethereum en de NEAR blockchain te verbinden. Het NEAR-protocol (NEAR) is een community-gedreven cloud computing-platform voor gedecentraliseerde apps (dApps) en smart contract-oplossingen.

Volgens Shevchenko had de aanvaller zaterdagochtend een borgsom van vijf ether gestort. Hij hoopte dat het gecompliceerd zou zijn om te reageren op de aanval van zaterdagochtend.

Verder beschreef de CEO: "Er was echter geen menselijke reactie nodig. Geautomatiseerde waakhonden trokken de kwaadaardige transactie in twijfel, waardoor de aanvaller zijn borg verloor."

Na slechts 31 seconden, of "vier Ethereum blokken", werd de fraudepoging ontmaskerd. De vijf gestorte Ether werden van de aanvaller afgepakt. Huidige tegenwaarde: ongeveer 8.000 US dollar. In mei nog was Rainbow Bridge het slachtoffer geworden van een soortgelijke aanval. Aanvallen op zogeheten bruggen, die geacht worden twee of meer blockchains met elkaar te verbinden, zijn de laatste tijd vaker voorgekomen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven