Nieuws - Pudgy Penguins nu de duurste NFT verzameling

Door Luc Vesters

Pudgy Penguins nu de duurste NFT verzameling

Ethereum (ETH)
NFT
Pudgy Penguins nu de duurste NFT verzameling

Schattig, een beetje dik, altijd in een goed humeur: de NFT markt heeft een nieuwe sterrencollectie, de Pudgy Penguins op Ethereum. Gisteren, 21 maart, hebben ze voor het eerst de Bored Ape Yacht Club ingehaald op gebied van marktkapitalisatie.

Een dalende vraag, dalende prijzen: De Bored Ape Yacht Club is ongekend gecrasht na de hype in 2021. Toen gingen de apenplaatjes voor miljoenen US dollars over de virtuele toonbank, aangewakkerd door beroemdheden en de media. De hele NFT-markt crashte met 97 procent en er werden biljoenen tenietgedaan. De markt heeft zich sindsdien weer hersteld.

De Pudgy Penguins werden gelanceerd in 2021. Verkoopprijs: 0,03 Ethereum. Ze waren binnen 20 minuten uitverkocht. Er zijn momenteel 4.704 houders. Sindsdien heeft het NFT-project zich gevestigd als merk. Vorig jaar werd het opgepikt door de New York Times en andere mainstream media. Samen met Walmart en Toys "R" Us verkopen ze knuffels van pinguïns. Ze hebben allemaal een QR-code die toegang geeft tot hun eigen metaverse. Dit heet Pudgy World en wordt in het eerste kwartaal van 2024 gelanceerd.

Pudgy World werd aangekondigd op Art Basel Miami in 2023. Het is een open wereldspel voor NFT- en speelgoedbezitters waarin je quests kunt voltooien en interactie kunt hebben met vrienden.

Het wereldwijde dagelijkse handelsvolume van de NFT markt is op dit moment 32 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven