Nieuws - Positief nieuws voor BTC-miners, mining-inkomsten stijgen weer

Door Ted Maas

Positief nieuws voor BTC-miners, mining-inkomsten stijgen weer

Bitcoin (BTC)
Mining
BTC mining record 740 BTC

De afgelopen weken is de Bitcoinprijs gestegen en dus kunnen vele miners eindelijk weer profiteren.

De mining-sector verkeert al een tijdje in een crisis. De afgelopen jaren werden gekenmerkt door financiële tegenslagen, stijgende elektriciteitskosten en insolventie. Het nieuwe jaar komt dus als een verlossing voor de gehavende industrie. Bitcoin klom vorige maand namelijk met meer dan 40 procent omhoog, de beste januari in 10 jaar tijd. Voor Bitcoin-miners betekent dat meer een ding: opluchting.

Bitcoin Mining: inkomsten stijgen weer

Volgens een rapport van BTC-Echo en statistieken van Glassnode heeft de BTC miningsector de afgelopen weken winsten zien oplopen tot 25 miljoen dollar. Ook stond de hashrate op een recordhoogte van 300 exahashes per seconde (EH/s).

De hogere inkomsten voor bitcoin miners en de parallelle positieve bitcoin koers zouden voor tijdelijke verlichting moeten zorgen. We kunnen echter alleen speculeren over de lange termijn ontwikkeling. Daarnaast zijn enkel de inkomsten gestegen - het kostenniveau speelt namelijk ook een belangrijke rol in deze vergelijking.

Hoogtepunt: Bitcoin-miner vindt 740 bitcoin

De grootste vangst was voor Riot Platforms. Vorige maand vond het miningbedrijf 740 BTC. Een persoonlijk record. De miner licht dit toe in een bijbehorend persbericht. Het is een stijging van ongeveer 62 procent ten opzichte van de 458 BTC die het in Texas gevestigde bedrijf in januari 2022 kon minen. Ten opzichte van de vorige maand steeg het aantal geminede BTC met bijna 15 procent.

Jason Les, CEO van Riot, is blij met dit resultaat. Toch is er reden tot bezorgdheid: in december legde het mining-bedrijf zijn activiteiten tijdelijk stil. De reden was het extreme weer in de VS, waardoor de stroomvoorziening onder druk kwam te staan. Les is echter vol vertrouwen:

"Tijdens de zware winterstormen in Texas werden enkele delen van de leidingen beschadigd, waardoor ongeveer 2,5 EH/s van onze hashrate-capaciteit werd aangetast. In beide gebouwen zijn reparaties uitgevoerd en we hebben gebouw F met succes weer online gebracht, wat neerkomt op 0,6 EH/s aan getroffen hashrate-capaciteit. - Jason Les, CEO van Riot”

In januari verkocht het bedrijf 700 BTC en haalde een netto-opbrengst van ongeveer 13,7 miljoen dollar binnen, aldus een eerdere verklaring. De winst kwam ook op de beurs: het effect (NASDAQ: RIOT) klom vorige maand met bijna 40 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven