Nieuws - Polygon lanceert Ethereum-schalingsoplossing zkEVM

Door Luc Vesters

Polygon lanceert Ethereum-schalingsoplossing zkEVM

Polygon (MATIC)
Ethereum (ETH)
Ontwikkelingen
Polygon lanceert Ethereum-schalingsoplossing zkEVM

Polygon's Ethereum-schalingsoplossing "zkEVM" is gelanceerd als bètaversie. Vitalik Buterin verborg een bericht in de eerste transactie.

Polygon kondigde de beta mainnet lancering aan van de Ethereum schalingsoplossing "zkEVM". De bijbehorende broncode is open-source.

Met behulp van zkEVM worden transacties in bundels overgebracht naar Ethereum. Dit leidt tot een ontlasting van de Ethereum-blockchain.

In de bètaversie wordt de sidechain nu gecontroleerd op fouten. Er is een beloning van een miljoen dollar uitgeloofd voor het vinden van kritieke beveiligingslekken.

"Aangezien Mainnet Beta een live-fire versie is van Polygon zkEVM met een gecentraliseerde sequencer, stelt het openbaar maken van de code andere onderzoekers in staat het proces te volgen en de code in real time te veranderen terwijl Polygon zkEVM zijn functies voltooit en werkt aan het decentraliseren van de sequencer in de toekomst", aldus Polygon.

De eerste transactie werd gedaan door Ethereum-bedenker Vitalik Buterin. Daarin verpakte hij een boodschap: "Miljoenen beperkingen voor mensen, onbeperkte schaalbaarheid voor de mensheid".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven